Ungebehandlingen
Hejrevej 30, 2400 København NV
Telefon: +45 22 53 54 81
Mail: kontakt@ungebehandlingen.dk
Afhængighed
Hos Ungebehandlingen har vi ekspertise i behandling og rådgivning, der fokuserer specifikt på afhængighed af onlinespil (gaming) og sociale medier (SoMe). Vores tilgang omfatter også inddragelse af familie og pårørende i behandlingsprocessen.
Onlinespilafhængighed...
– også kendt som gaming afhængighed og sociale medier afhængighed refererer til en tilstand, hvor en person udvikler en problematisk adfærd, der involverer overdreven og ukontrolleret spilaktivitet på internettet eller overforbrug af sociale medier.
Dette påvirker de unges daglige liv, relationer og trivsel negativt. Afhængigheden af onlinespil kan være forbundet med forskellige negative konsekvenser, herunder social isolation, afbrudt forbindelse til det virkelige liv, søvnforstyrrelser, faldende præstationer og psykiske sundhedsproblemer.
Et behandlingsforløb hos ungebehandlingen for onlineafhængighed, herunder afhængighed af onlinespil og sociale medier, kan variere afhængigt af individuelle behov og sværhedsgraden af afhængigheden.
Behandlingsforløb omfatter:
- En grundig vurdering af klientens situation for at forstå omfanget af afhængigheden, identificere underliggende årsager og fastlægge mål for behandlingen.
- En-til-en-samtaler for at udforske og adressere de specifikke udfordringer, den unge står over for, og udvikle mestringsteknikker.
- Involvering af familiemedlemmer og nære pårørende for at forstå og håndtere de udfordringer, afhængigheden kan skabe i familien, samt at støtte klientens bedring.
- Udvikling af sunde adfærdsmønstre og håndteringsstrategier i samspil med den unge for at erstatte de skadelige vaner forbundet med onlineafhængighed.
- Undervisning i færdigheder såsom tidsstyring, stresshåndtering, og konfliktløsning for at styrke klientens evne til at tackle udfordringer uden at ty til onlineadfærd.
- I visse tilfælde kan lægelig evaluering være relevant for at vurdere og behandle eventuelle co-eksisterende psykiatriske tilstande.
- Udformning af en efterbehandlingsplan for at støtte den unge i at opretholde fremgang, forebygge tilbagefald og etablere langsigtede livsstilsændringer.
- Opmuntring til at udvikle alternative interesser og aktiviteter uden for onlinespil og SoMe universet.
Støtteprogrammer for afhængighed
Støtteprogrammer for afhængighed omfatter en række interventioner og ressourcer som hjælper enkeltpersoner med at forstå, tackle og overvinde deres afhængighedsproblemer. Disse programmer kan tilpasses efter typen af afhængighed, individuelle behov og sværhedsgraden af problemet. Vi anbefaler og opmuntrer til brugen af følgende programmer til håndtering af onlineafhængighed:
-
SMART Recovery:
Et alternativ til 12-trins programmer, der fokuserer på at udvikle færdigheder og strategier for at opnå og opretholde afholdenhed.
-
Online Støttegrupper:
Virtuelle støttegrupper, der giver en platform for interaktion og støtte fra andre, der oplever lignende udfordringer.
-
Helbredsapps og Software:
Apps og software, der overvåger og begrænser skærmtid, kan være nyttige som en del af behandlingsplanen.
-
Digital Detox Programmer:
Strukturerede programmer, der hjælper med at reducere og administrere digital afhængighed ved at indføre perioder uden brug af elektroniske enheder.
Bemærk!
– at vores indsatser fokuserer på rådgivning og behandling specifikt rettet mod afhængighed af onlinespil (Gaming) og sociale medier (SoMe).
Ved udfordringer med misbrug og afhængighed af hårde stoffer, alkohol osv. henviser vi vores klienter til andre udbydere af misbrugsbehandling, både inden for det offentlige og private behandlingssystem.
Dette sikrer, at hver enkelt klient modtager den mest relevante og specialiserede støtte for deres specifikke misbrugsbehov.
© Ungebehandlingen.dk | All Rights Reserved | Cookie- og privatlivspolitik
Designed and created with ❤ by KarstenHede