Om ungebehandlingen

Hos Ungebehandlingen er vores primære mål at igangsætte positive forandringer i den unges adfærd, især inden for en ungdomskultur præget af komplekse sociale dynamikker.

Vi stræber efter at ændre den unges mistrivsel...

– og afhængighed af onlinespil (gaming) og sociale medier (SoMe), samtidig med at vi støtter unge med diagnoser som ADHD, autisme og social angst.

Vi anerkender betydningen af en tidlig indgriben, gerne allerede i folkeskolen eller før, for at fremme trivsel blandt unge. Uden en sådan tidlig indgriben og håndtering af de unges udfordringer, oplever vi en ophobning af negative oplevelser, hvilket yderligere forværrer mistrivslen.

Erfaringen viser, at når mistrivsel er årsagen til, at den unge ikke fungerer optimalt i folkeskolen og har vanskeligheder med at påbegynde eller gennemføre en ungdomsuddannelse, skyldes det ofte tidligere ubehandlede mistrivselsfaktorer.

Vi inddrager også de unges familier og pårørende tidligt i processen for at sikre en holistisk tilgang.

I vores arbejde inkluderer vi forskellige komponenter som:

  • Fokus på den enkelte unge som et unikt individ.
  • Anerkendelse af, at der ikke er én størrelse, der passer til alle.
  • Respekt for den unges autonomi og valg i behandlingsprocessen.
  • Integrering af fysiske, mentale, sociale og følelsesmæssige aspekter af sundhed.
  • Samarbejde med andre sundhedsprofessionelle for at sikre en omfattende behandling.
  • Skabelse af et terapeutisk miljø, der er præget af empati og forståelse.
  • Anerkendelse af de udfordringer, unge står overfor, og en ikke-dømmende tilgang.
  • Anerkendelse af pårørendes rolle som støttespillere.
  • Skabelse af programmer og ressourcer, der støtter familier og nærmeste pårørende.
  • Integration af de seneste forskningsresultater og evidensbaserede behandlingsmetoder.
  • Konstant evaluering og tilpasning af behandlingerne baseret på resultater og feedback.
  • Fokus på at styrke unge til at udvikle livskompetencer.
  • Fremme selvstændighed og evnen til at håndtere udfordringer i fremtiden.
  • Implementering af et mentorprogram for at støtte unge i og efter behandlingen
  • Sikring af en glidende overgang til dagliglivet med vedvarende støtte.
  • Integrering af kreative aktiviteter som fotopi, beauty workshops, samt healende kropsbehandlinger.
  • Samarbejde med eksterne partner om aktiviteter der fremmer sociale færdigheder og selvstændighed hos de unge.

Petra Olesen

Behandler og mentor hos Ungebehandlingen

Mit arbejde hos Ungebehandlingen præges af et dybt engagement og en positiv livssyn. Min specialisering ligger i at støtte unge med psykosociale udfordringer samt deres pårørende.

Jeg arbejder målrettet på at hjælpe unge igennem udfordringer som svigt, dysfunktionelle opvækstforhold, afhængighed og psykiske problemer.

Jeg møder de unge på øjenhøjde og anvender en naturlig og tryg kommunikationsform. Min tilgang involverer aktiv deltagelse, opfølgning og vedholdenhed.

Min passion er at støtte og guide unge gennem svære udfordringer, og jeg har altid fokus på at identificere og udnytte deres ressourcer, selv dem de måske ikke er bevidste om. Jeg tror på, at en positiv tilgang og en tryg relation er nøglen til at skabe meningsfulde forandringer i unge menneskers liv.

Min uddannelsesbaggrund inkluderer specialisering som afhængighedsterapeut, kropsbehandler og Gaia-healer. Udover dette besidder jeg stærke kompetencer og erfaring som social faglig konsulent, mentor/støttekontaktperson og underviser.

Thomas Olesen

Fotopi-Ledsager hos Ungebehandlingen

Som fotograf med en fortid præget af udfordringer med afhængighed, har jeg dedikeret mig til at anvende min professionelle erfaring, især inden for makrofotografering, som et redskab til personlig forandring. Gennem 18 års arbejde med makrofotografering har denne praksis været afgørende for at rette op på mit eget liv.

Min passion ligger i at give mennesker med afhængighedsproblemer og/eller psykiske udfordringer samme mulighed for at benytte Fotopien som et værktøj til at håndtere deres afhængighed, lindre deres lidelser og skabe positive forandringer i deres liv.

Jeg har en overbevisning om, at fotografering kan anvendes som et terapeutisk redskab, og det er min mission at dele denne mulighed med andre. Derfor har jeg udviklet en række workshops og kurser, der kombinerer teoretisk undervisning i fotografiets grundlæggende teknikker med praktiske øvelser, der hjælper deltagerne med at udforske og udtrykke deres følelser gennem kameraets linse.

Gennem mit arbejde håber jeg at vise, at uanset livets udfordringer, findes der altid en vej til forandring og vækst, og fotografering kan være en kraftfuld allieret i denne rejse.